söndag 20 september 2020

Jordgubbsrulle

JORDGUBBSRULLE

8 bitar

3 dl kokosflingor
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
3 ägg
1½ dl socker

Fyllning och garnering:
2½ dl vispgrädde
250 g jordgubbar, färska
eller frysta tinade


Sätt ugnen på 250°.

Klä en liten långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggen med sockret till en riktigt tjock och pösig smet, gärna med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med äggmassan och bred ut smeten i formen. Grädda kakan direkt mitt i ugnen ca 10 minuter. Stjälp upp på ett sockrat papper. Låt kakan svalna med formen över ca 45 minuter.

Vispa grädden och ta undan 1/3. Ta också undan jordgubbar att skiva till garneringen och mosa resten med en gaffel. Blanda det mesta av grädden med de mosade jordgubbarna och bred ut fyllningen på kakan. Rulla ihop till en rulle.

Täck rullen med resten av grädden och garnera med skivade jordgubbar. Bjud som dessert eller till kaffet.



Foto: Magnus Malmberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar