GOURMETKAKA
Saftiga plommon, de första syrliga äpplena - naturligtvis njuter vi dem färska. Men de blir också grunden för ett par ljuvliga mjuka kakor. Pröva också gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare! Gourmetkakan är den som syns främst på bilden.
1 kaka
300 g morötter
2 dl socker
3 ägg
1 dl Kesella Gourmet
2 dl vetemjöl
1 dl nötter
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronsaft
Sätt ugnen på 175°.
Skala och finriv morötterna. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned Kesella och morötter. Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ned detta i smeten tillsammans med citronskal och -saft.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter. Grädda nederst i ugnen ca 50 - 60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar