GRÄDDTÅRTA MED BANAN OCH JORDGUBBAR
10 bitar
4 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 bananer
½ l jordgubbar
1 dl vispgrädde
Garnering:
4 dl vispgrädde
½ l jordgubbar
1 dl stark jordgubbssaft
1 dl gelésocker multi
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda 35 minuter. Låt kakan kallna.
Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna och bred på den ena bottnen. Strö över skivade jordgubbar och bred på vispad grädde. Lägg på den andra bottnen. Vispa grädden och spritsa på kanterna. Lägg på skivade jordgubbar.
Koka upp saft och gelésocker enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den geléa sig lätt och skeda den sedan över bären. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar