SOMMARKAKA MED JORDGUBBAR
En enkel kaka där ingredienserna snabbt blandas samman och sedan direkt in i ugnen för gräddning.
12 st
ströbröd till formen
2½ dl socker
3 dl potatismjöl
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
3 ägg
1½ dl flytande matfett
½ dl jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en ugnssäker form med måtten 20 x 30 cm och bröa den. Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt dem tillsammans med fettet. Rör samman så att allt blandar sig, men inte mer.
Skrapa ned smeten i formen och fördela bären. Ställ direkt in formen i den uppvärmda ugnen och grädda på mittfalsen ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 st är lagom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar