söndag 20 september 2020

Rabarberpaj med mandel

RABARBERPAJ MED MANDEL

4 portioner

400 g rabarber
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
100 g mandelmassa
75 g smör eller margarin
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 msk mandelspån

Servering:
vaniljsås eller glass


Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1 cm breda bitar och lägg i en form. Blanda socker, potatismjöl och kanel och strö över. Riv mandelmassan och blanda med smör, mjöl, vaniljsocker och ägg, gärna med elvisp.

Klicka eller bred ut smeten ovanpå rabarbern. Strö på mandelspån och grädda i 20 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar