torsdag 17 september 2020

Mjuk persikokaka

MJUK PERSIKOKAKA

Ca 24 bitar

1 burk konserverade persikor
i juice, ca 400 g
100 g smör
1½ dl persikojuice
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
4½ dl vetemjöl


Sätt ugnen på 175°.

Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor. Smält smöret och blanda det med persikojuicen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ned smörblandningen i ägg- och sockersmeten.

Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ned det i smeten under omrörning. Blanda ned persikoklyftorna. Häll smeten i en smord och bröad form, 25 x 35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs upp i rutor.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar