torsdag 24 september 2020

Bananrulle

BANANRULLE

En riktigt läcker lättbakad bakelse. Rullen är inte lämplig att frysa med bananen i, men rulltårtan är god även utan banan och då är den frysbar.

1 rulltårta

3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
75 g smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2½ mogen banan


Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl blandat med bakpulver. Blanda väl. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakpapper. Grädda ca 5 - 7 minuter. Pröva med en sticka.

Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Dra av papperet och låt kakan kallna.

Blanda ingredienserna till smörkrämen och bred den på den kalla kakan. Lägg bananerna längs ena långsidan och rulla ihop. Förvara kakan inrullad i papperet i kylen.



Foto: Kent Jardhammar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar