lördag 19 september 2020

Hallon- och blåbärstarteletter

HALLON- OCH BLÅBÄRSTARTELETTER

8 st

Pajdeg:
125 g smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 msk vatten

Fyllning:
200 g färskost
1 dl crème fraîche
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
250 g hallon
200 g blåbär


Sätt ugnen på 175°.

Pajdeg:
Hacka samman smör, florsocker, mjöl och vaniljsocker till en smidig massa. Tillsätt äggulor och kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt 30 minuter. 

Kavla ut degen och ta ut rundlar som är något större än tartelettformarna och tryck ut degen i formarna. Låt stå kallt 30 minuter. Grädda ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Låt kallna.

Fyllning:
Vispa samman färskost, crème fraîche, socker och vaniljsocker med elvisp. Fördela i formarna och garnera med bär.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar