onsdag 16 september 2020

Vit kladdkaka med färska hallon

VIT KLADDKAKA MED FÄRSKA HALLON

8 bitar

150 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
2 1/4 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
150 g hallon

Servering:
grädde


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt den smälta under omrörning.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörchokladen, mjöl och vaniljsocker.

Kläm fast ett bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Strö över hallon och grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt kakan kallna.

Sikta över florsocker och servera med grädde.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar