lördag 12 september 2020

Nektarincobbler

NEKTARINCOBBLER

6 portioner

100 g smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg

Fyllning:
4 nektariner
2 msk smör
½ dl rörsocker

Servering:
vaniljsås


Sätt ugnen på 175°.

Fyllning:
Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Klyfta nektarinerna och stek dem hastigt i en stekpanna med smör och rörsocker. Fördela nektarinerna i 6 ugnsfasta portionsformar.

Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en smet. Rör i grädde och ägg. Klicka smeten över nektarinerna. Grädda tills pajerna fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar