torsdag 17 september 2020

Jordgubbskaka

JORDGUBBSKAKA

8 - 10 bitar

150 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver

Topping:
2 dl crème fraîche
3 ägg
½ dl socker
100 g jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och de båda mjölsorterna blandat med bakpulver. Bred ut smeten med hjälp av baksidan av en sked i en smord form med löstagbar kant. Grädda 15 minuter. 

Blanda crème fraîche, ägg och socker. Fördela försiktigt på kakan och strö över skivade jordgubbar. Grädda kakan ytterligare 30 - 40 minuter. Täck med folie om den blir för mörk.

Servera med vispad grädde och gärna några extra jordgubbar.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar