torsdag 17 september 2020

Ambrosiarutor

AMBROSIARUTOR

30 st

300 g smör eller margarin
6 dl socker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
finrivet skal av 2 apelsiner
2 dl gräddfil

Glasyr:
5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
50 g syltade apelsinskal


Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Blanda i apelsinskal och gräddfil och rör om till en smet. Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.

Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred över den avsvalnade kakan. Strö över det syltade apelsinskalet och låt glasyren stelna.

Skär upp kakan i rutor.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar