onsdag 16 september 2020

Lantlig rabarberpaj med jordgubbar

LANTLIG RABARBERPAJ MED JORDGUBBAR

Ca 8 bitar

Pajdeg:
3 dl dinkelmjöl
2 msk rörsocker
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g rabarber
3 dl jordgubbar
1 dl rörsocker
1 msk potatismjöl


Sätt ugnen på 225°.

Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop siktat mjöl, socker och smör till en smulig massa, helst i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.

Fyllning:
Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i 2 - 3 cm breda bitar. Blanda rabarber, delade jordgubbar, socker och potatismjöl.

Kavla ut degen till en rundel som är ca 35 cm i diameter på mjölat bord. Rulla upp degrundeln på kaveln och flytta över den till en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg fyllningen i mitten av formen och vik pajkanten över. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.



Foto: Ove Lindfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar