lördag 19 september 2020

Gräddtårta med banan och jordgubbar

GRÄDDTÅRTA MED BANAN OCH JORDGUBBAR

10 bitar

4 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 bananer
½ l jordgubbar
1 dl vispgrädde

Garnering:
4 dl vispgrädde
½ l jordgubbar
1 dl stark jordgubbssaft
1 dl gelésocker multi


Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda  35 minuter. Låt kakan kallna.

Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna och bred på den ena bottnen. Strö över skivade jordgubbar och bred på vispad grädde. Lägg på den andra bottnen. Vispa grädden och spritsa på kanterna. Lägg på skivade jordgubbar.

Koka upp saft och gelésocker enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den geléa sig lätt och skeda den sedan över bären. Låt svalna.


Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar