söndag 20 september 2020

Banankaka med limekräm

BANANKAKA MED LIMEKRÄM

En härlig banankaka med smak av kanel och syrlig lime.

Ca 10 - 12 bitar

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
3 mogna bananer
1 msk socker

Limekräm:
2 dl lätt crème fraîche
1 dl florsocker
skal och saft av 1 lime
½ påse kokosflingor

Garnering:
rivet limeskal


Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ned det i smeten. 

Mosa bananerna med 1 msk socker och blanda ned moset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 45 - 55 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.

Blanda samman alla ingredienserna till limekrämen. Bred krämen över kakan. Garnera ev med limeskal. Ställ kakan kallt ca 30 minuter innan den ska serveras. Kakan går att frysa utan limekräm.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar