torsdag 17 september 2020

Mangotårta med jordgubbar

MANGOTÅRTA MED JORDGUBBAR

8 - 10 bitar

150 g digestivekex
100 g smör eller margarin
2 msk socker
3 gelatinblad
400 g fryst, tinad mango
½ dl socker
3 dl vispgrädde
200 g färskost
½ dl gräddfil

Garnering:
jordgubbar
mango


Sätt ugnen på 175°.

Krossa kexen till smulor, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulor och socker. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar botten. Grädda 5 minuter. 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Mixa mango och socker till en puré. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta tillsammans med ½ dl av mangopurén i en kastrull. Rör i resten av mangon.

Vispa grädden. Vispa i färskost och gräddfil och vänd ned mangopurén. Häll i formen och låt stå kallt minst 3 timmar. Garnera med jordgubbar och mangoklyftor.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar