onsdag 16 september 2020

Chokladmoussetårta

CHOKLADMOUSSETÅRTA

8 - 10 bitar

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao

Mousse:
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
5 äggulor
4 dl vispgrädde

Garnering:
bär


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smör, mjöl och kakao och häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan 20 minuter och låt sedan kallna. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. 

Vispa upp gulorna i en stor skål och vispa grädden i en annan. Rör försiktigt ned chokladen i äggulorna och rör snabbt i en klick grädde. Vänd ned resten av grädden och blanda till en slät smet. Häll i formen och låt stå kallt 4 timmar för att stelna.

Skär tårtan i fina bitar och garnera med bär.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar