torsdag 17 september 2020

Jordgubbstarteletter

JORDGUBBSTARTELETTER

Jordgubbstarteletter som smälter i munnen. Ta en, eller varför inte två, till kaffet.

16 st

2½ dl vetemjöl
175 g mandelmassa
75 g smör
1 litet ägg

Vaniljkräm:
2 dl grädde
1 dl mjölk
3 äggulor
3 msk majsstärkelse
1 snittad vaniljstång
2 msk socker

Garnering:
250 g skivade jordgubbar


Sätt ugnen på 225°.

Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar. Lägg bollarna i mazarinformarna och tryck ut degen med fingrarna. Sätt formarna på en plåt i kylen 30 minuter. Ta fram och grädda formarna, ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem kallna på bakgaller.

Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och socker i en rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad. Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverket.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar