torsdag 17 september 2020

Sockerkaka med hallontopping

SOCKERKAKA MED HALLONTOPPING

1 kaka

4 ägg, separerade
½ dl rörsocker strö
½ dl strösötningsmedel
½ dl hett vatten
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hallontopping:
125 g hallon, färska eller frysta
½ dl crème fraîche

Garnering:
hallon


Sätt ugnen på 175°.

Välj en bakform som rymmer 1½ liter. Täck gärna botten med bakplåtspapper innan du smörjer och bröar formen, så att du är säker på att kakan släpper. Vispa äggulorna med sockret, sötningsmedlet och det heta vattnet. Mät upp mjöl och bakpulver i en skål. Vänd samman alla ingredienser och skrapa ned smeten i formen. Grädda på andra falsen nedifrån 30 minuter.

Hallontopping:
Mixa färska eller frysta hallon och bind samman moset med ½ - 1 dl crème fraîche. Bred toppingen över sockerkakan och garnera med hallon. 

Kakan kan naturligtvis serveras utan topping.



Foto: Magnus Malmberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar