söndag 20 september 2020

Chokladkaka med päron och mandel

CHOKLADKAKA MED PÄRON OCH MANDEL

Detta är en underbar sockerkaka de luxe!

Ca 10 bitar

100 g mörk choklad
100 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
1 dl rörsocker
1 dl Kesella
3½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpulver
1 stort päron


Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en sockerkaksform. Hacka chokladen. Riv mandelmassan grovt. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ned smöret i äggvispet. Tillsätt Kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver. Vänd ned choklad och mandelmassa och häll smeten i formen.

Kärna ur och klyfta päronet och stick ned klyftorna i smeten. Det gör inget om några sticker upp en aning. Grädda i nedre delen av ugnen 45 - 50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp och får svalna under formen.



Foto: Ove Lindfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar