torsdag 17 september 2020

Drottningkaka med mandelmassa

DROTTNINGKAKA MED MANDELMASSA

8 portioner

2 stora ägg
1 3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
250 g blåbär och hallon
100 g kallt smör

Garnering:
florsocker
mynta

Servering:
vispad grädde


Sätt ugnen på 175°.

Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten och bred ut i formen. Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och lägg över bären som ett täcke. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Låt den svalna något före serveringen.

Sikta över florsocker och garnera med mynta. Servera kakan med vispad grädde.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar