fredag 18 september 2020

Hallontarteletter med citronyoghurt

HALLONTARTELETTER MED CITRONYOGHURT

Små läckra bärtarteletter med hallon.

20 st

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
2 msk socker
50 g skållad sötmandel
150 g smör
1 ägg

Fyllning:
3 dl turkisk yoghurt
rivet skal av 1 citron
250 g hallon
mynta


Sätt ugnen på 225°.

Lägg vetemjöl, socker, mandel, smör och ägg i matberedaren med kniven monterad. Mixa samman tills en boll bildas.

Dela degen i 20 bitar. Tryck ut degbitarna i formarna och ställ dem i kylen 1 timme. Nagga bottnarna med gaffel och grädda dem ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Blanda yoghurt och citronskal och lägg i formarna. Lägg hallonen ovanpå. Garnera med mynta.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar