fredag 18 september 2020

Rabarbercobbler

RABARBERCOBBLER

4 portioner

600 g rabarber
25 g smör
½ dl rörsocker

Deg:
100 g smör
1 dl socker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg

Servering:
vaniljsås


Sätt ugnen på 175°.

Ansa och skiva rabarbern och stek den hastigt i en stekpanna med smör och socker. Lägg rabarbern i en stor ugnsfast form eller i fyra ugnsfasta portionsformar.

Deg:
Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda om. Rör i grädde och ägg.

Fördela degen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.



Foto: Pontus Ferneman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar