söndag 20 september 2020

Mandelbotten med hallonmousse

MANDELBOTTEN MED HALLONMOUSSE

6 - 8 bitar

1 dl sötmandel
½ dl socker
2 äggvitor
4 gelatinblad
3/4 dl grädde
200 g hallon, färska eller frysta, tinade
1½ dl Kesella


Sätt ugnen på 175°.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln. Bred ut massan i den markerade rundeln och trädda bottnen mitt i ugnen 20 minuter.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och vispa grädden. Ta undan ca 15 bär och mosa resten med en gaffel. Blanda Kesella, grädde och bärmos. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned i smeten.

Lägg mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen. Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen.



Foto: Magnus Malmberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar