lördag 19 september 2020

Kaneldoftande mandelkaka

KANELDOFTANDE MANDELKAKA

1 kaka

50 g smör
1 dl mandel
2 ägg
1 dl socker
1 dl brun farin
1 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
smör till formen
ströbröd till formen

Servering:
vispgrädde
frysta lingon


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret på låg värme och låt det svalna något. Hacka, krossa för hand eller mixa mandeln. Vispa ägg, socker och brun farin poröst. Tillsätt smöret och mandeln och rör om. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver och kanel i en skål och rör ned i äggsmeten.

Smörj två kransformar i miniformat eller en stor form som rymmer 1½ liter med smör och bröa. Häll upp smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter för de små kakorna. Lägg 5 - 10 minuterom du gör en stor kaka. Låt svalna. 

Servera gärna med en klick grädde och några lingon på toppen.



Foto: Peo Quick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar