lördag 19 september 2020

Drömgod cheesecake med jordgubbar

DRÖMGOD CHEESECAKE MED JORDGUBBAR

En både god och vacker sommartårta som blir extra bra av att förberedas dagen före kalaset.

10 bitar

Botten:
100 g smör
200 g digestivekex

Fyllning:
600 g färskost
2 dl crème fraîche
1 msk vaniljsocker
1 dl Maizena majsstärkelse
3 ägg
100 g vit choklad
700 g jordgubbar

Garnering:
jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Botten:
Smält smöret. Krossa kexen i matberedaren och blanda i smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Lägg i smulorna och tryck ut med baksidan av en sked. Grädda 8 minuter, ta ut och sänk värmen till 175°.

Fyllning:
Vispa ost och crème fraîche med elvisp till en slät smet. Vispa i socker, vakniljsocker, maizena och ägg. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ned i smeten. Rensa och mixa 400 g jordgubbar. Rör ned i smeten.

Rensa resten av jordgubbarna och skiva dem. Ställ dem mot kanten i formen. Häll försiktigt i smeten och grädda 40 minuter. Täck med folie om ytan börjar bli mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärmen 30 minuter. Låt kallna helt, gärna tills nästa dag innan den serveras.

Ta kakan ur formen och garnera med jordgubbar.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar