söndag 20 september 2020

Marängtårta med hallon och nougat

MARÄNGTÅRTA MED HALLON OCH NOUGAT

1 tårta

50 g nötter
50 g sötmandel
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 äggvitor


Skålla och skala mandeln. Hacka mandel och nötter fint. Blanda samman dem med socker och mjöl. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ned nötblandningen i äggvitorna och vispa en liten stund till. 

Rita två rundlar, efter en form med löstagbar botten, på bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten på dem. Grädda mitt i ugnen tills bottnarna har fått fin färg och känns torra, 15 - 20 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat litet. 

Vispa grädden till skum. Rör crème fraîchen luftig. Rör samman grädde och crème fraîche. Riv nougaten på råkostjärnets grövsta sida. Rör försiktigt ned raspet i gräddblandningen tillsammans med hallonen. Spara några hallon till garneringen.

Lägg den ena marängbottnen i kakformen med löstagbar kant. Bred hallonkrämen över och lägg på den andra bottnen. Ställ formen kallt några timmar och lossa sedan tårtan. Garnera med hallon och citronmeliss.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar