söndag 20 september 2020

Lime-mazariner

LIME-MAZARINER

8 st

50 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
1½ msk vatten
½ ägg

Fyllning:
1½ dl sötmandel, ca 100 g
rivet skal av 1 lime
½ dl flytande matfett
½ dl socker
1 ägg
8 engångsfolieformar


Skär fettet i bitar och finfördela i mjölet. Tillsätt vatten och ägg och forma till en degrulle. Låt vila medan du gör fyllningen och låter ugnen bli varm. Skålla, skala och mal mandeln. Riv den tvättade limefrukten. Blanda ingredienserna till fyllningen.

Skär degrullen i 8 bitar och klä formarna med dem. Fördela fyllningen och lägg ev en liten strimla limeskal i varje mazarin. Grädda mitt i ugnen till lagom färg ca 20 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar