fredag 18 september 2020

Hallontosca

HALLONTOSCA

Kakan blir extra saftig med hallon i smeten. Suveränt gott ihop med toscans knäckiga tak. Bjuder du också hallon och vispad grädde till, så har du en tårta!

1 kaka

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100 g frysta hallon

Toscatäcke:
75 g smör eller margarin
3/4 dl florsocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån

Garnering:
ev florsocker
hallon


Sätt ugnen på 175°.

Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ned det växelvis med smöret i smeten. Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.

Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda ytterligare ca 15 - 15 minuter eller tills kakan har fin färg. Sikta ev över litet florsocker och garnera kakan med hallon.



Foto: Hans-Ove Ohlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar