fredag 25 september 2020

Blåbärsmusslor med vit choklad

BLÅBÄRSMUSSLOR MED VIT CHOKLAD

30 st

125 g mandel
200 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 ägg
4 dl mjöl

Chokladfyllning:
50 g blåbär
2 dl grädde
80 g vit choklad
2 dl grädde


Sätt ugnen på 175°.

Blanda hastigt ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i små smorda veckade bakformar (mandelmusselformar). Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Ta kakorna ur formarna.

Koka upp 2 dl grädde och häll den över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt resten av grädden samt blåbär och täck med plast. Förvara chokladsmeten i kyl över natten. 

Vispa upp chokladsmeten till ett skum och fyll formarna med detta. Dekorera med färska hallon eller andra bär.



Foto: Kent Jardhammar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar