måndag 21 september 2020

Fransk päronkaka med hallon

FRANSK PÄRONKAKA MED HALLON

Vill du bjuda på en av de allra godaste efterrätter som finns? Laga då denna ljuvliga pärondessert med hallon och mandel. Vill du göra kakan i förväg så går det utmärkt. Värm den bara i mikron precis innan den ska serveras.

6 - 8 portioner

7 päron
4 dl vatten
pressad citronsaft
2 dl socker
200 g sötmandel
200 g smör
200 g socker
4 msk mjölk
2 msk vetemjöl
½ pkt hallon

Garnering:
hallon
citronmeliss


Sätt ugnen på 225°.

Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft. Låt det koka några minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem efterhand i den heta sockerlagen och låt dem koka mjuka. Ta upp päronen och lägg dem på ett fat. Häll över litet av sockerlagen och låt päronen kallna. Skålla, skala och mal mandeln under tiden. 

Lägg smör, socker, mald mandel, mjöl och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Låt massan sjuda på svag värme några minuter. Lägg päronen med den kupade sidan uppåt i en eldfast form. Fördela hallonen runtom. Bred mandelsmeten över det hela. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Garnera med hallon och citronmeliss. Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till.

Du kan även använda konserverade päron.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar