onsdag 16 september 2020

Choklad- och pärontårta

CHOKLAD- OCH PÄRONTÅRTA

En lättlagad dessert för alla som gillar choklad.

10 - 12 bitar

150 g digestivekex
75 g smör

Fyllning:
3 gelatinblad
1 burk konserverade päron, 230 g
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 askar philadelphiaost med chokladsmak

Garnering:
riven choklad


Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 

Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i 1½ dl av lagen från de konserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt och färskost med chokladsmak och blanda till en slät smet.

Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ned i grädden. Rör ned päronspadet i grädden. Häll blandningen i formen. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.

Garnera med riven choklad.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar