fredag 18 september 2020

Cupcakesmunkar med äpple och kanel

CUPCAKESMUNKAR MED ÄPPLE OCH KANEL

Mumsiga som munkar men utan besvär med het fritering. De här sockrade cupcakesen äts varma och smakar ljuvligt.

24 st

250 g rumsvarmt smör
2 3/4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk mjölk
1 äpple
2 msk socker
1 tsk kanel

Garnering:
1 dl socker
1 msk kanel


Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör och socker vitt och luftigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget tills de är helt blandade med smörblandningen. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ned i smeten. Tillsätt mjölk och vispa smeten 1 minut. Smörj ett muffinsbleck och lägg en klick smet i varje fördjupning.

Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda med socker och kanel. Lägg en sked äppeltärningar i varje form. Fyll på med smet tills de är fyllda till lite mer än hälften. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.

Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Ta upp varje muffins och vänd runt väl i sockerblandningen medan de är varma. Servera direkt eller spara dem i frysen.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar