onsdag 23 september 2020

Bärfylld rulltårta

BÄRFYLLD RULLTÅRTA

Ca 10 bitar

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl bär
2½ socker

Garnering:
vispad grädde
bär
mandelspån


Sätt ugnen på 250.

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Rör till sist i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 - 6 minuter.

Lägg ett smörgåspapper på bakbordet och sockra det lätt. Stjälp upp kakan på det. Drag bort papperet som kakan har gräddats på. Pensla papperet med kallt vatten om det inte vill lossna. Lägg långpannan över rulltårtan och låt den kallna.

Vispa grädden. Mosa bären med socker. Vänd försiktigt ned bärmoset i grädden. Bred över kakan och rulla ihop den.


Foto: Fredrik Birkler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar