lördag 12 september 2020

Citrusrutor

CITRUSRUTOR

40 st

500 g smör
2 limefrukter
2 apelsiner
6 ägg
7 dl socker
1½ msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 150°.

Smält smöret. Tvätta lime och apelsiner noga och riv skalet fint. Pressa ur saften ur alla frukterna. Tillsammans ska det bli 1½ dl fruktjuice.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i smör, citrusskal och saft. Vänd i vaniljsocker och mjöl och blanda om till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen 1 timme. Låt kakan svalna på plåten. Pudra över florsocker och skär upp i rutor.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar