CITRONRUTOR MED MÖRDEGSBOTTEN
36 st
3½ dl vetemjöl
½ dl socker
200 g smör
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner
1 dl pressad citronsaft
Garnering:
florsocker
Blanda snabbt samman mjöl, socker och smör till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form, 23 x 23 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen 10 minuter.
Rör samman ägg och socker i en skål. Blanda i mjöl, vaniljsocker, citronskal och -saft. Häll fyllningen i formen och grädda klart i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Den ska vara litet kladdig. Låt kakan svalna och skär i bitar. Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar