torsdag 3 september 2020

Ljuvlig chokladmazarinkaka

LJUVLIG CHOKLADMAZARINKAKA

21 rutor

Botten:
225 g smör
4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 äggula

Fyllning:
125 g smör
400 g mandelmassa
3 ägg
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad

Glasyr:
3½ dl florsocker
2 msk vatten
gul hushållsfärg
strössel


Botten:
Blanda smöret i bitar, mjöl, socker och äggula till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut den på bakplåtspapper till en fyrkant, 20 x 30 cm, och lägg den i en form med samma mått. Nagga degen och förgrädda i 200° 10 minuter. Låt svalna något. Sänk värmen till 180°.

Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör och riven mandelmassa. Vispa i äggen ett i taget och blanda i kakao och vaniljsocker. Hacka chokladen fint och blanda ned i mandelsmeten. Fördela smeten över bottnen och grädda i 180° 25 minuter. Låt kakan svalna.

Glasyr:
Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och färga den gul med hushållsfärg. Bred glasyren över kakan och strö på strössel. Låt stelna och skär upp i rutor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar