VINBÄRSMUFFINS
16 st
2½ dl socker
125 g smör
2 ägg
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl special
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2½ dl röda vinbär
Topping:
3 dl florsocker
25 g mjukt smör
50 g philadelphiaost
2 tsk vinbärsgelé
Garnering:
vinbärsklasar
Sätt ugnen på 200°.
Rör socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölken. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör försiktigt ned det i smeten men rör inte för länge, för då kan muffinsen bli sega. Vänd ned vinbären. Klicka ut den ganska fasta smeten i muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
Vispa florsocker, smör och philadelphiaost i en skål. Tillsätt geléet och vispa toppingen slät. Bred på toppen av muffinsen och dekorera med vinbärsklasar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar