fredag 11 september 2020

Jordgubbsbakelse

JORDGUBBSBAKELSE

4 st

1 rulle kyld smördeg
1 ägg
1 msk råströsocker

Fyllning:
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 msk lemon curd

Garnering:
citronmeliss


Sätt ugnen på 225°.

Rulla ut smördegen på arbetsbänken och tryck ut 4 litet större rundlar med ett mått och 4 litet mindre. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över råsocker och grädda dem mitt i ugnen ca 5 minuter tills de får färg.

Fyllning:
Skölj och skiva 8 jordgubbar och halvera resten. Vispa grädden tjock och blanda med lemon curd.

Lägg de stora rundlarna på assietter och spritsa grädden i en klick på mitten. Stick in skivade jordgubbar. Lägg på de små rundlarna som ett lock, lite på snedden. Garnera med citronmeliss. Lägg de halverade jordgubbarna vid sidan om.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar