JORDGUBBSBAKELSE
4 st
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
1 msk råströsocker
Fyllning:
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 msk lemon curd
Garnering:
citronmeliss
Sätt ugnen på 225°.
Rulla ut smördegen på arbetsbänken och tryck ut 4 litet större rundlar med ett mått och 4 litet mindre. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över råsocker och grädda dem mitt i ugnen ca 5 minuter tills de får färg.
Fyllning:
Skölj och skiva 8 jordgubbar och halvera resten. Vispa grädden tjock och blanda med lemon curd.
Lägg de stora rundlarna på assietter och spritsa grädden i en klick på mitten. Stick in skivade jordgubbar. Lägg på de små rundlarna som ett lock, lite på snedden. Garnera med citronmeliss. Lägg de halverade jordgubbarna vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar