VÄRLDENS BÄSTA KAKA
8 - 10 portioner
Botten:
150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl socker
5 äggulor
½ dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
100 g mandelspån
Fyllning:
5 dl vaniljkräm (Marsán, kallrörd
eller kokt)
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
½ dl valfri mörk rom
5 dl färska hallon
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker tills det är ljust och luftigt. Blanda ned en äggula åt gången och rör sedan ned mjölken. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned i smeten. Lägg bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter och häll smeten i formen.
Vispa äggvitorna toppiga. Tillsätt sockret under vispning, litet i taget. Vispa tills du får en blank smet. Fördela marängen över smeten och strö över mandeln. Grädda 25 minuter och låt svalna.
Dela kakan i två delar på mitten. Lägg en del med marängen nedåt mot ett bakplåtspapper.
Gör vaniljkrämen enligt instruktioner på förpackningen. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda samman vaniljkräm, grädde, vaniljsocker och rom. Bred krämen ovanpå kakan. Fördela hälften av hallonen ovanpå krämen. Lägg den andra kakhalvan ovanpå med marängen uppåt. Dekorera med hallon och florsocker.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar