PERSIKOPAJ MED MANDELTÄCKE
6 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
Fyllning:
1 burk persikor, ca 450 g
Mandelsmet:
3 ägg
½ dl socker
1 dl sötmandel
2 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 225°.
Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör till en grynig massa. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter. Låt stå kallt 30 minuter. Förgrädda 10 minuter. Låt persikorna rinna av väl och lägg dem i formen med den kupiga sidan upp.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret poröst. Hacka mandeln fint, blanda den med mjölet och rör ned i äggsmeten. Sänk ugnsvärmen till 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten. Bred den över persikorna och grädda 20 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar