fredag 11 september 2020

Mazarinpaj

MAZARINPAJ

8 - 10 bitar

Mördeg:
4 dl vetemjöl
½ dl socker
200 g smör
1 äggula

Fyllning:
75 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 kokta, kalla och rivna potatisar
1 dl malen sötmandel
3 malda bittermandlar
eller 3 droppar bittermandelarom
3/4 dl vetemjöl
1½ bakpulver

Glasyr:
3 dl florsocker
2½ msk pressad citronsaft


Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 10 x 30 cm.

Rör samman smör och socker till fyllningen. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt potatis, mandel och mjölet blandat med bakpulver. Fyll formen med smeten upp till ca 2/3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt pajen kallna på bakgaller.

Blanda florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och bred över mazarinpajen när den har kallnat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar