MARÄNG MED CITRONKRÄM,
BLÅBÄR OCH JORDGUBBAR
4 portioner
1 separerat ägg
1 dl socker
3 msk pressad citronsaft
2 msk smör
1 msk Maizena majsstärkelse
1½ dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
blåbär
citronmeliss
Sätt ugnen på 100°.
Dela ägget och spara gulan till krämen. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt ½ dl av sockret, litet i taget under vispning, och vispa till en fast maräng. Klicka ut marängsmeten till fyra bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 2 timmar tills de känns lätta. Låt gärna marängbottnarna stå kvar i avstängd ugn tills de är kalla.
Citronkräm:
Blanda äggulan, citronsaft, smör, majsstärkelse och resten av sockret i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna och blanda citronkrämen med vispad grädde. Klicka citronkrämen på marängbottnarna först vid servering, annars blir marängen mjuk. Garnera med delade jordgubbar och blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar