HALLONSPEGLAR
30 st
75 g smör eller margarin
3 msk socker
1 äggula
2 dl vetemjöl
1 krm hjorthornssalt
Garnering:
400 g mandelmassa
2 msk vetemjöl
2 äggvitor
3 msk hallonsylt
Glasyr:
1½ dl florsocker
2½ tsk vatten
Sätt ugnen på 175°.
Hacka ihop smör, socker, äggula, mjöl och hjorthornssalt och arbeta till en deg. Låt vila svalt 45 minuter. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått som är 6 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Garnering:
Riv mandelmassan och blanda med mjölet. Tillsätt äggvitorna och rör till en smidig smet. Spritsa en kant runt kakorna. Klicka i sylt och grädda ca 10 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar