torsdag 10 september 2020

Jordgubbspaj

JORDGUBBSPAJ

En krämig och god paj med jordgubbar och crème fraîche.

8 - 10 bitar

150 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
½ l jordgubbar
2 dl crème fraîche
1 dl socker
½ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och arbeta in det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

Rensa jordgubbarna under tiden. Vispa samman crème fraîche med socker, vetemjöl och ägg. 

Ta ut kakan och fördela jordgubbarna över den. Häll crème fraîchesmeten över. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare 30 - 40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta litet florsocker över pajen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar