JORDGUBBSPAJ
En krämig och god paj med jordgubbar och crème fraîche.
8 - 10 bitar
150 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
½ l jordgubbar
2 dl crème fraîche
1 dl socker
½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och arbeta in det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Rensa jordgubbarna under tiden. Vispa samman crème fraîche med socker, vetemjöl och ägg.
Ta ut kakan och fördela jordgubbarna över den. Häll crème fraîchesmeten över. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare 30 - 40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta litet florsocker över pajen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar