SMÅ RABARBERPAJER MED MANDELMASSA
Läckra rabarberpajer med mandelmassa i degen. Toppa med mandelspån och servera med vaniljvisp, vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Pajdeg:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
½ dl vetemjöl
Fyllning:
150 g tärnad rabarber
1 msk socker
1 tsk potatismjöl
mandelspån
Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Sikta ned mjölet och blanda snabbt samman. Låt rabarbern mjukna tillsammans med socker i en kastrull, inte längre än att de behåller formen. Låt svalna.
Bred ut smeten i portionsformar, ca 12 cm i diameter, med löstagbar botten. Häll av överflödig vätska från rabarbern och vänd ned potatismjöl. Fördela rabarbern i formarna och toppa med mandelspån. Grädda i 175° 18 - 20 minuter tills fyllningen precis stannat. Lossa pajerna när de har svalnat något.
Servera pajerna med önskat vaniljtillbehör enligt ovan.
Läckra rabarberpajer med mandelmassa i degen. Toppa med mandelspån och servera med vaniljvisp, vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Pajdeg:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
½ dl vetemjöl
Fyllning:
150 g tärnad rabarber
1 msk socker
1 tsk potatismjöl
mandelspån
Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Sikta ned mjölet och blanda snabbt samman. Låt rabarbern mjukna tillsammans med socker i en kastrull, inte längre än att de behåller formen. Låt svalna.
Bred ut smeten i portionsformar, ca 12 cm i diameter, med löstagbar botten. Häll av överflödig vätska från rabarbern och vänd ned potatismjöl. Fördela rabarbern i formarna och toppa med mandelspån. Grädda i 175° 18 - 20 minuter tills fyllningen precis stannat. Lossa pajerna när de har svalnat något.
Servera pajerna med önskat vaniljtillbehör enligt ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar