måndag 24 augusti 2020

Rulltårta med banan, grädde och chokladsås

RULLTÅRTA MED BANAN, GRÄDDE 
OCH CHOKLADSÅS

Barnsligt god rulltårta fylld med banan, grädde och choklad. Toppa med vispad grädde, chokladsås och rostade mandelspån vid servering.

1 rulltårta

Rulltårta:
3 ägg
1½ dl socker
2 msk mjölk
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vetemjöl

Fyllning:
3 dl vispad grädde
150 g grovriven mjölkchoklad
2 bananer i skivor

Chokladsås:
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten

Dekoration:
3 dl vispad grädde
15 g rostade mandelspån
chokladsås


Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt sedan mjölken. Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl och sikta ned i äggsmeten. Blanda försiktigt. Smöra en bakpappersklädd plåt, 30 x 40 cm, och häll ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter och ta ut kakan då den fått fin färg. Sockra ett bakpapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från kakan och låt svalna.

Då kakan svalnat, bred ut ett jämnt lager vispad grädde, sedan ett lager grovriven choklad och därefter bananskivorna. Rulla ihop försiktigt med öppningen nedåt. 

Koka ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull, rör om och sedan är den klar. 

Vid servering: Toppa rulltårtan med vispad grädde, ringla över chokladsåsen och strö över rostade mandelspån.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar