torsdag 27 augusti 2020

Sockerkaka med kolasås och dumletopping

SOCKERKAKA MED KOLASÅS OCH DUMLETOPPING

Uppgradera din sockerkaka! Ringla över dulce de leche och toppa med hackade dumlekolor. Gott och lättbakat.

10 skivor

Kaka:
125 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
½ dl mjölk

Garnering:
1 dl dulce de leche
8 dumlekolor


Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och sikta ned det i smeten under omrörning. Tillsätt salt och mjölk under omrörning.

Häll smeten i smord och bröad form, ca 1½ liter, och grädda kakan i 175° 45 - 50 minuter. Kolla med sticka att kakan är torr och färdiggräddad.

Häll karamelliserad mjölk över kakan och strö över grovt hackade dumlekolor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar