måndag 24 augusti 2020

Päroncobbler

PÄRONCOBBLER

Päroncobbler är en söt och luxuös efterrätt med fyllig smak. Lägg ned frukten i en form täckt med smet och servera din goda, kanelkryddade päronpaj direkt när täcket stelnat och fått vacker färg. Detta är en underbar dessert som kommer att bli en succé.

4 portioner

1 burk päronhalvor i juice, ca 400 g
2 krm kanel
50 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
1 1/3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver


Sätt ugnen på 175°C.

Häll av päronhalvorna. Lägg päronen i botten av en smord, ugnssäker liten form. Strö på kanel. Rör samman rumsvarmt smör eller margarin och socker. Tillsätt ägg, vetemjöl och bakpulver. Rör till en tjock smet och bred över päronen. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter tills smeten har stelnat på ytan och fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar