SOCKERKAKA MED FLÄDER OCH CITRONGLASYR
Bjud på en saftig och läcker sockerkaka som piggas upp med både fläder och citron. En sötsyrlig citronglasyr blir pricken över i.
10 bitar
Sockerkaka:
120 g mjukt smör
2½ dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
½ dl koncentrerad fläderblomssaft
Citronglasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
citroner
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ned mjölblandning, citronsaft och flädersaft i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 45 - 55 minuter. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen som lock.
Garnering:
Rör florsocker och citronsaft till en trögflytande glasyr. Ringla glasyren över kakan och garnera med fint skurna citronskivor.
Bjud på en saftig och läcker sockerkaka som piggas upp med både fläder och citron. En sötsyrlig citronglasyr blir pricken över i.
10 bitar
Sockerkaka:
120 g mjukt smör
2½ dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
½ dl koncentrerad fläderblomssaft
Citronglasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
citroner
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ned mjölblandning, citronsaft och flädersaft i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 45 - 55 minuter. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen som lock.
Garnering:
Rör florsocker och citronsaft till en trögflytande glasyr. Ringla glasyren över kakan och garnera med fint skurna citronskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar